Единен стикер ще показва трайно ниските цени на продуктите в магазините.

...
Единен стикер ще показва трайно ниските цени на продуктите в магазините.
Коментари Харесай

Стикер вече показва продукти с трайно ниски цени в две вериги

Единен стикер ще показва трайно ниските цени на продуктите в магазините. Той е създаден от министерството на стопанската система и към този момент е възложен на веригите магазини, които са изявили желание за включване в осведомителната система foodprice.bg. Целта е потребителите да могат да се ориентират кои цени са обозначени на платформата.

На щандовете на две от огромните вериги магазини в страната потребителите към този момент могат да виждат нов специфичен стикер до етикета показваш цената. Идеята е посредством него да се обозначат тези артикули, които в границите на една седмица са запазили най-ниска цена.

„ Могат да станат и по-ниски, както ние сме подали цените на нашето мляко, тя е била една, само че в този момент сме стигнали цени от 2.50 за литър мляко. Могат да бъдат по-ниски, само че не могат да бъдат по-високи и би трябвало да се задържали на тези равнища една седмица “, разяснява Максим Иванов, изпълнителен дриректор на кооперативно комерсиално сдружение. 

Инициативата е на министерство на стопанската система. Целта да се употребяват данните от държавния уебсайт foodprice.bg и да се селектират най-ниските цени, с цел да ги намерят потребителите по-лесно по щандовете.

„ Като сме отбелязали цените продуктите на наши сътрудници в млечния бранш и незабавно се вижда по какъв начин хората ги търсят съответно и виждайки стикера се насочват към този артикул съответно “, сподели той.

Според търговците продуктите, които са лично произвеждане на веригата доста по-често попадат в диапазона на най-ниските цени за седмицата.

„ Това, което сега е на платформата и можем да предложим в действителност половината е наше произвеждане, само че за останалите артикули на наши сътрудници, които са бързооборотни артикули, ние няма по какъв начин да подсигуряваме стабилно ниска цена “, добави шефът Ваня Боюклиева.

А в един от магазините в столицата може да се види още едно встъпление – електронен етикет, който демонстрира цената в лв. и в евро в действително време. Идеята е да свикнат клиентите с преобразуването на валутата.  В магазина са конфигурирани специфични предаватели, които излъчват инфрачервен сигнал, посредством който цената автоматизирано може да се смени.

„ Електронният етикет изсветлява доста процеса на извършване на покупки, клиентите имат гаранция, че това, което видят, толкоз ще платят. Няма по какъв начин да има далавера или машинация “, сподели още тя.

От министерство на стопанската система са безапелационни, че въвеждането на единния стикер ще способства в допълнение за спада в цените.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР